Jadłospis

Jadłospis 16.10 -20.10.17

 
Poniedziałek, 16.10.2017
I Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem,
Szynka polska,szynka chlebowa,rzodkiewka,
Kakao na mleku
II Śniadanie Banany,
Herbata owocowa
Obiad Biały barszcz z kiełbaską,
Pampuchy drożdżowe polane jogurtem i śmietaną z jagodami,
Kompot
Podwieczorek Pieczywo mieszane z masłem,
Ser żółty,pomidory,szczypior,
Napój owocowy
Alergeny występujące w posiłkach 1,4,6,7,8,9,*
Wtorek, 17.10.2017
I Śniadanie Paluchy maślane z masłem,twarożkiem i dżemem,
Mleko
II Śniadanie Marchewka do chrupania,
Herbata z pokrzywy
Obiad Zupa wiejska z zacierką,
Pieczone pałeczki drobiowe,
Ziemniaki z koperkiem,
Sałata lodowa ze śmietaną,
Woda z limonką
Podwieczorek Ciasteczka wielozbożowe z morelą(firma sante)
Napój owocowy
Alergeny występujące w posiłkach 1,4,6,7,8,9,*
Środa, 18.10.2017
I Śniadanie Pasta z wędliny,sera żółtego,jajek ze śzczypiorkiem,
Pieczywo razowe z masłem,ogórek świeży,
Herbata miętowa,
II Śniadanie Maślanka truskawkowa
Obiad Pomidorowa z ryżem i śmietaną,
Polędwiczki wieprzowe w sosie,
Ziemniaki z koperkiem,
Surówka z kapusty pekińskiej,pomidorów,rzodkiewki,
Kompot
Podwieczorek Pieczywo z masłem,serek kiri,sałata lodowa,
Napój owocowy
Alergeny występujące w posiłkach 1,4,6,7,8,9,*
Czwartek, 19.10.2017
I Śniadanie Kaszka manna na mleku,
Bułka alpejska z masłem i miodem,
II Śniadanie Jabłko,
Herbata z melisy,
Obiad Rosół z makaronem i natką pietruszki,
Kurczak w potrawce,
Ryż paraboliczny na sypko,
Buraczki na ciepło,
Kompot
Podwieczorek Pieczywo mieszane z masłem,
Wędlina,papryka czerwona,
Napój owocowy
Alergeny występujące w posiłkach 1,4,6,7,8,9,*
Piątek, 20.10.2017
I Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem,
Szynka konserwowa,sałata masłowa,
Bawarka na mleku
II Śniadanie Soczki jednodniowe,warzywno-owocowe
Obiad Krupnik z natką pietruszki,
Polędwiczki z dorsza,
Ziemniaki z koperkiem,
Surówka z kiszonej kapusty z cebulką i oliwką,
Kompot
Podwieczorek Muffinki czekoladowe,
Napój owocowy
Alergeny występujące w posiłkach 1,4,6,7,8,9,*